Dumlupınar Mahallesi Dumlupınar 2. Cadde No:6 Karaköse İşhanı K:1 D:16 Merkez / Afyonkarahisar

YARGITAY kararı

Davacı vekili tarafından açılan davada davacının biyolojik yönden erkek olan cinsiyetinin kadın olarak değiştirilmesine izin verilmesi talep edilmiş, mahkemece yapılan yargılama sonucunda davacının nüfus kaydında erkek olan kaydının kadın olarak değiştirilmesine karar verilmiştir. Davacı cinsiyet değiştirmeye izin verilmesini istediği halde, talepten farklı karar verilmesi,

Türk Medeni Kanununun 40. maddesindeki usule uyulmadan karar verilmesi,

Davacının Adli Sicil Kaydı ve aranılan şahıslardan olup olmadığına ilişkin kayıtlar getirtilmeden, kayıtlarda karışıklık oluşturabilecek şekilde karar verilmesi isabetsizdir.

KARAR : Davacı vekili tarafından açılan davada davacının biyolojik yönden erkek olan cinsiyetinin kadın olarak değiştirilmesine izin verilmesi talep edilmiş, mahkemece yapılan yargılama sonucunda davacının nüfus kaydında erkek olan kaydının kadın olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

        Bu kararda da görüldüğü gibi davacının dış görünümü itibariyle tamamen kadın olduğu, vücudunun kadınlara özgü tüm özellikleri taşıdığı ve kendisini kadın olarak hissettiği davranışlarının da o yolda bulunduğu geçirdiği ameliyat sonucu erkeklik organının yok edildiği, kadın olarak cinsel ilişkiyi başardığı ve bundan zevk duyduğu homoseksüel yaşantısını bir kaç yıldan beri terk ettiği, bugünkü hali ile kadın olması lazım geldiği merkezindedir. Davanın bu doğrultuda karar verilmesini talep etmekteyiz.

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın