Dumlupınar Mahallesi Dumlupınar 2. Cadde No:6 Karaköse İşhanı K:1 D:16 Merkez / Afyonkarahisar

Düğün Takıları Kime Aittir?

Partnerler, evlilik akdi sonrasında istenmeyen birçok nedenden dolayı ayrılık kararı alabilmektedir. Düğün takıları, bireylere ayrı ayrı takılsa da evlilik akdinde ortak harcamalar için kullanılmaktadır. Bu nedenle ayrılık kararı alan çiftler takılarla ilgili detaylı bilgi almak isteyebilir. Sadece boşanma aşamasında değil, genel yanılgılar nedeniyle takıların paylaşımı da bazı çiftleri boşanmaya sürükleyebilmektedir. Bu nedenle en detaylı bilgi hukuki kuralların geçerliliğini ileten avukatlardan alınmalıdır.

Düğünde kadına takılan takıların tümü, hukuk önünde düzenlenen maddeler gereğinde kadına aittir. Kadına takılan tüm takılara erkek tarafının kadına takmış olduğu takılar da dahildir.

Evlilik süreci boyunca ortak ihtiyaçlardan, kişisel ihtiyaçlara kadar takılan takıların kullanılmış olması, olası bir boşanma sürecinde kadının, düğün takılarını talep edebilme hakkına herhangi bir etkide bulunmamaktadır. Ancak boşanma sürecinde erkeğin, takıların iade edilmeyeceği konusunda gerekli ispatlamaları geçerli bulunursa süreçte belirli değişiklikler meydana gelebilmektedir. Normal şartlar geçerli olduğu sürece düğünde kadına takılan takılar, kadının kişisel himayesi sayılmakla birlikte, dava sürecinde veya sonrasında iade etme gibi bir zorunluluğu mevcut değildir.

Düğünde erkeğe takılmış olan takı veya zinet eşyaların ise belirli incelemeler sonucu erkeğe veya kadına kalabileceği durumu söz konusudur. Takıların, evlilik akdinin sonlandırılması sürecinde kime ait olduğu ve kimde kalacağı şeklindeki kararlar uzun süreler boyunca mahkemelerce ve kanunlarca tartışılan bir konu olmuştur. Bu nedenle kararlar sürekli olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Sürecin en iyi takibini yapan ve bilgi sahibi olan kişiler ise uzman avukatlardır. Olası bir boşanma davası sürecinde takılarla veya zinet eşyalarla ilgili açılacak davaların avukatlarca yürütülmesi en doğru sonuca ulaştıracaktır.

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın